Apple-Teacher geeft hulp aan senioren en hun Apple apparatuur

macOS

Tabbladen gebruiken in Word voor Mac /Office 365Vandaag kreeg ik een vraag van iemand inzake Word voor Mac / Office 365 gebruikers.


Office programma's voor Mac zijn behalve qua lay out (lint) wat afwijkender t.o.v. de Windows variant en ook wat minder rijk aan mogelijkheden.


Dat werd mij weer duidelijk toen ik de volgende vraag om hulp kreeg over Word voor Mac 2016. Deze mijnheer had gehoord dat je in Word net als in de Safari browser, verschillende tabbladen kon gebruiken, dus niet steeds afsluiten en een ander document openen.

Ik kon hem vertellen, dat dat mogelijk is, maar het is een apart programmaatje, wat je moet installeren en alléén voor Windows gebruikers. Ai,…… dat was even slikken maar gelukkig is daar een leuk trucje voor op de Mac.  Toen ik dat had uitgelegd, was er weer een gelukkige en nóg efficiënter, werkende ‘Maccer’.


Als je in 2 documenten tegelijk wil werken in Word, kan dat via Split View. Je weet wel, dat groene bolletje even lang op klikken en je kan twee vensters naast elkaar openen. (Voorwaarde voor het gebruik van Split View is dat  het wel ondersteund wordt door een programma.) 

Eerst wel  2 documenten openen/maken in Word!


Maar zijn het 3, 4, 5 of zelfs nog meer documenten dan kan dat op de volgende manier: Open het gewenste aantal documenten en via Beeld > ander venster, kan je switchen tussen de documenten. 

That's all. Zie de bijgevoegde afbeelding hoe dat eruit ziet, ik heb 3 documenten geopend. 

 1.   Druk de   (Alt/Option) toets in, terwijl je met een rechtsklik op het icoon van Finder in het Dock klikt, in het volgende menu kies je : ‘Start opnieuw’

Of

2.  Klik op in de menubalk en kies daar ‘Forceer stop’ en selecteer Finder, vervolgens klik je op: ‘Start opnieuw’

Haar mappen met inhoud waren weer te zien!

 Finder herstartenKan dat? Jazeker! Onlangs kreeg ik een wan-hopig telefoontje van iemand, die opeens geconfron-teerd werd met een lege documenten folder in de favorieten kolom van Finder. Zij had van alles geprobeerd. Alleen via GA in het menu, waren haar documenten zichtbaar in de bibliotheek. Dat is natuurlijk vervelend werken en hoort zo helemaal niet.

Gelukkig kon ik haar met deze tip heel snel helpen. Je kan n.l. Finder herstarten; een kleine moeite en zeker het proberen waard bij problemen. Ik leg  2 manieren uit, maar het kan zelfs op 4 manieren.


  www.APPLE-TEACHER.NL   

gespecialiseerd in computerhulp 

voor senioren met Apple apparatuur

   copyright 2016- 2019

   Websitedesign:  Apple-Teacher.nl   

All Rights Reserved

Twitter @MacAppleTeacher